dinsdag 10 februari 2015

Get ready with me: Valentine-look

Hi allemaal,

Het is weer bijna zo ver: Valentijnsdag komt er aan! Wat houd ik toch van deze speciale dag. Ondanks dat het eigenlijk een Amerikaanse feestdag is, ben ik blij dat we er in Nederland ook wat aan doen.
Ik vind het belangrijk dat er een dag bestaat waarop je je geliefden extra in het zonnetje kan zetten. Natuurlijk kan je dit op elke normale dag ook doen, maar met Valentijnsdag is het toch extra speciaal.

Het leukste aan deze dag vind ik dat er weer allemaal leuke kleine schattige hebbedingetjes in de schappen liggen waarmee je iemand kan verrassen. Ik vind het heerlijk om dan bijvoorbeeld bij de Primark, Xenos of de HEMA rond te neuzen.

Er zijn zo veel leuke kleinigheidjes waarmee je een geliefde heel blij mee kan maken, zoals: chocolaatjes in hartjes-vorm, een Valentijnskaart, kaarsjes, een flesje Prosecco of met lekkere spulletjes voor in bad.

Deze super schattige Love Peach Beauty Bath Confeti liep ik bij de Primark tegen het lijf. Het koste maar €2,00!
Hiermee ga ik mijn vriend verrassen op Valentijnsdag. Hij houdt ervan om na een lange dag werken lekker te ontspannen in een warm bad, dus deze nam ik gelijk mee!



Maar je leest dit artikel natuurlijk omdat je geïnspireerd wilt raken voor een  makkelijke en 'girly' Valentijns make-up look. En die heb ik voor jullie gemaakt!
Ik vind het heerlijk om nieuwe looks uit te proberen en ook voor deze look ben aardig wat aan het experimenteren geweest.

Ik zal jullie stap voor stap laten zien hoe je deze Valentine-look kunt creëren.



Stap 1: Als eerste breng ik concealer aan. Ik gebruik de Match 2 Cover Cream Concealer van Essence in de kleur: 10 Natural Beige. Ik breng de Concealer aan met een speciaal Concealer-kwastje onder de ogen, op mijn kin, een klein beetje op de brug van mijn neus en een klein beetje op mijn neus-lip plooi.



Stap 2: Nu breng ik de Catrice Nude Illusion Teint Perfectioning Luminous Matt Foundation aan. De kleur van de Foundation die ik voor deze look gebruik is: 025 Nude Sand. Ik pomp één keer op mijn hand en breng het vervolgens met een kwastje aan op mijn gezicht.

 


Stap 3: Nu pak ik mijn blending sponge om de concealer en foundation te blenden. Dit doe je door voorzichtig en rustig rondjes te draaien op je gezicht. Hierdoor worden de producten en kleuren perfect gemengd op je huid voor een mooie egale look.
 
Stap 4: Omdat ik de look toch een beetje sun-kissed wil maken breng ik een beetje Shimmering Bronzer van MUA aan. Dit doe ik aan de zijkant van mijn gezicht bij mijn jukbeenderen. Ook aan de randen van mijn voorhoofd, gezicht en onder mijn kaak en kin.
De bronzer dient nu ook als een soort contourlijn. Het shaped je gezicht en dat is wat de meeste meiden graag willen. (waaronder ik)



Stap 5: Voor deze Vantine-look heb ik een speciale highlighter powder aangeschaft. Het is de Multi Colour Compact Powder for Lighter Skin van Catrice.
De poeder is in vijf dicht bij elkaar staande tinten gemaakt waardoor het voor een prachtige natuurlijke finish zorgt. Ik breng de poeder aan met een waaiervormige kwast op mijn jukbeenderen, zijkant van mijn voorhoofd, kin, de brug van mijn neus en als laatste een klein beetje op mijn neus-lip plooi.
Ik ben echt verliefd op deze hightlighter van Catrice.


Stap 6: We gaan nu door naar de blush. Voor deze romantische look wilde ik een wat fellere roze blush zodat ik een soort prinsesachtige wangen kan creëren. Daarom heb ik gekozen voor de Silky Touch Blush van Essence in de kleur 70 Kissable.
Let op: je hoeft maar één laagje aan te brengen, anders wordt het too-much!



Stap 7: Tijd voor de ogen! Ik vind dit altijd het leukste onderdeel van mijn make-up aanbrengen. Met oogschaduw kan je altijd zo veel variëren.
Als eerst breng ik een laagje oogschaduwbasis aan. Ik heb een tijdje die van de HEMA gehad, maar nu wilde ik eens wat anders proberen. Voor deze look gebruik ik de Prime and Fine oogschaduwbasis van Catrice. Hij werkt heel smooth en de dekking vind ik ook prima.



Stap 8: Het perfecte oogschaduw palette voor deze Valentine-look is natuurlijk de Absolute Rose van Catrice. Toen ik deze voor het eerst in de winkel zag liggen was ik gelijk verkocht. De roze tinten in het palette zijn echt heel mooi op elkaar afgestemd.
Als eerst pak ik een wat grotere oogschaduwkwast met losse haren. Nu pak ik één van de lichtste kleuren van het palette. Ik kies voor de meest linkse. Deze breng ik aan op mijn hele ooglid. Niet een te dikke laag, want we willen natuurlijk nog meer kleuren aanbrengen.

 

Nu kies ik een van de middelste kleuren uit. Zoals je kunt zien op de foto bevatten de middelste kleuren van het palette subtiele glitters. Deze kleur breng ik aan met een wat ovaalvormige oogschaduwkwast. De haren mogen wat compacter en statiger zijn. Ik breng het aan op mijn bovenste ooglid. Als je het moeilijk vind om te bepalen tot hoever je de oogschaduw aan moet brengen, kan je een stukje plakband gebruiken. Je plakt het dan vanaf je buitenste ooghoek schuin naar boven naar het buitenste puntje van je wenkbrauw.
Het plakband zorgt er tevens ook voor dat je oogschaduw niet zo makkelijk uitveegt. (als je klaar bent moet je de plankband er natuurlijk wel weer afhalen)



Voor de laatste stap kies ik voor één van de donkerste kleuren. Deze breng ik aan op de crease (de plooi van je ooglid). Deze kleur meng ik met de middelste kleur. Hiervoor gebruik ik een kleinere en bolvormige oogschaduwkwast.


Stap 9: Mascara tijd! Sinds kort ben ik een enorme fan van mascara van Chanel. Ja, het ligt ver boven mijn budget... Maar sinds ik een testertje heb gekregen ben ik echt verkocht. Ik gebruik nummer 10 NOIR.
Voordat ik de mascara aanbreng gebruik ik eerst een wimperkruller.

Stap 10: Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik de wenkbrauw-kit van Catrice met twee tinten bruin. (licht en donker) Eerst borstel ik mijn wenkbrauwen netjes, daarna pak ik een dun wenkbrauwen kwastje die ik een klein beetje nat maak. Dit doe ik zodat ik de poeder iets dikker aan kan brengen in één keer.
Ik gebruik de donkere kleur voor de buitenste delen van mijn wenkbrauwen en de lichtere kleur voor de binnenkant. Daarna doe ik nog een beetje illuminator aan de onderkant van mijn wenkbrauwen. Nu lijken ze wat meer gelift en komen ze beter uit.

Stap 11: Als laatste stap gaan we naar de lippen. Misschien wel het belangrijkste van de hele look. Ik heb gekozen voor een zachtroze kleur omdat ik het heel romantisch en meisjesachtig wil houden. Ik vond de nummer 11 Nude Love van Essence een typisch bescheiden zacht kleurtje voor deze look.
Ik heb twee lagen aangebracht zodat ik er zeker van ben dat mijn lippen helemaal zijn bedekt met de lipstick.

 


Mijn haar heb ik met een haardonut omhoog gestoken tot een volumineuze knot.

Als finishing Touch heb ik voor kleine hartvormige zilveren oorbelletjes gekozen ingelegd met kleine diamantjes. En voor om mijn pols nog een schakelarmband met zilver en zalmroze dat perfect past bij mijn roze blouse.

Tadaaaaaaaaa! Nu ben ik klaar voor een date met mijn vriend. :)



Wat vinden jullie van deze look?

Gaan jullie hem ook proberen?

Ik wens jullie alvast een hele fijne Valentijnsdag.









5 opmerkingen:

  1. Wauw! Je bent echt mooi op die manier. Ik denk dat zachte looks echt goed werken voor jou.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie look! En wat ben je toch knap!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hi! Ik ben genomineerd voor de Liebster Award! Nu nomineer ik jou! Je kan mijn artikel lezen op http://mieksmind.blogspot.nl/ ! Ik ben benieuwd naar je antwoorden! Liefs x

    BeantwoordenVerwijderen